Bulkcarrier K Line eerste met CO2-afvang

'Corona Unity'

De Japanse rederij K Line zegt als eerste ter wereld een schip met een CO2-afvanginstallatie te hebben uitgerust.

Een vijf jaar oude bulkcarrier, met de opmerkelijke naam ‘Corona Unity’, van 88.715 ton gaat nu op proef varen met het systeem dat het afgelopen jaar is getest en geïnstalleerd. De resultaten van de proef worden in de eerste helft van volgend jaar geëvalueerd. Dan moet blijken of het effectief en veilig is.

Mitsubishi Shipbuilding heeft de installatie ingebouwd onder toezicht van het Japanse classificatiebureau Nippon Kaiji Kyokai. Het schip vervoert steenkool voor elektriciteitsproducent Tohoku Electric Power van het Australische Newcastle naar Yokohama.

Tijdens de proef wordt onder meer onderzocht of de installatie kleiner uitgevoerd kan worden. De rederij zegt niet hoeveel CO2 ze af denkt te gaan vangen. Het is de bedoeling om de opgevangen kooldioxide te gebruiken bij de raffinage van olie of als grondstof voor synthetische brandstof.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Bulkcarrier K Line eerste met CO2-afvang | NT

Bulkcarrier K Line eerste met CO2-afvang

'Corona Unity'

De Japanse rederij K Line zegt als eerste ter wereld een schip met een CO2-afvanginstallatie te hebben uitgerust.

Een vijf jaar oude bulkcarrier, met de opmerkelijke naam ‘Corona Unity’, van 88.715 ton gaat nu op proef varen met het systeem dat het afgelopen jaar is getest en geïnstalleerd. De resultaten van de proef worden in de eerste helft van volgend jaar geëvalueerd. Dan moet blijken of het effectief en veilig is.

Mitsubishi Shipbuilding heeft de installatie ingebouwd onder toezicht van het Japanse classificatiebureau Nippon Kaiji Kyokai. Het schip vervoert steenkool voor elektriciteitsproducent Tohoku Electric Power van het Australische Newcastle naar Yokohama.

Tijdens de proef wordt onder meer onderzocht of de installatie kleiner uitgevoerd kan worden. De rederij zegt niet hoeveel CO2 ze af denkt te gaan vangen. Het is de bedoeling om de opgevangen kooldioxide te gebruiken bij de raffinage van olie of als grondstof voor synthetische brandstof.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement