De zeevarenden hadden zich met hulp van vakbond Nautilus lang met hand en tand verzet tegen hun ontslag, maar de reorganisatie bij Maersk is nu toch doorgevoerd, meldt de vakbond.

Sociaal plan

De Nederlanders hebben ingestemd met een Sociaal Plan en hebben volgens Nautilus inmiddels allemaal een beëindigingsovereenkomst ontvangen. De vakbond zegt de ex-Maersk-mannen ‘uiteraard’ verder bij te staan, onder meer om ander werk te vinden.

Nadat Maersk vorig jaar zijn laatste vijf onder Nederlandse vlag varende containerschepen had verkocht, hield de rederij wel Nederlandse kapiteins en hoofdwerktuigkundigen in dienst, maar was voor de overige 24 Nederlandse bemanningsleden geen plaats meer.

Nautilus benadrukt dat het samen met de bemanningsleden van mening blijft dat hun ontslag niet goed was gemotiveerd. Het had mogelijk moeten zijn om binnen de Maersk-organisatie werk voor hen te vinden, stellen ze, ‘zeker in een tijd waarin Maersk op dit ogenblik mensen tekort komt om haar vloot te bemannen’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding