‘Ever Given’ weer in het Suezkanaal

Naar Singapore

De ‘Ever Given’ is vrijdag teruggekeerd in het Suezkanaal, de plek waar het containerschip in maart op weg naar Europa bijna een week lang klem kwam te zitten en het scheepvaartverkeer blokkeerde. Het vaartuig voer vrijdagochtend via het kanaal terug richting Azië, voor zover bekend dit keer zonder incidenten.

Het 20.000 teu-schip van de Taiwanese rederij Evergreen heeft geen lading bij zich. Het zou op weg zijn naar Singapore voor reparaties. De ‘Ever Given’ zat in maart muurvast in het kanaal en moest door bergers uit zijn benarde positie worden bevrijd, waarna het schip circa drie maanden door de autoriteiten werd vastgehouden voordat het verder mocht varen naar Europa. In Rotterdam (foto) en Felixstowe werden de containers van boord gehaald en trok het inmiddels beroemdste containerschip ter wereld heel wat bekijks.

Ten tijde van de aanlopen in Rotterdam en Felixstowe waren er berichten dat het vaartuig reparaties zou ondergaan in Duinkerken, daarna was sprake van een onderhoudsbeurt in Malta, maar in werkelijkheid zette het schip vanuit Engeland linea recta koers richting Azië.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Ever Given’ weer in het Suezkanaal | NT

‘Ever Given’ weer in het Suezkanaal

Naar Singapore

De ‘Ever Given’ is vrijdag teruggekeerd in het Suezkanaal, de plek waar het containerschip in maart op weg naar Europa bijna een week lang klem kwam te zitten en het scheepvaartverkeer blokkeerde. Het vaartuig voer vrijdagochtend via het kanaal terug richting Azië, voor zover bekend dit keer zonder incidenten.

Het 20.000 teu-schip van de Taiwanese rederij Evergreen heeft geen lading bij zich. Het zou op weg zijn naar Singapore voor reparaties. De ‘Ever Given’ zat in maart muurvast in het kanaal en moest door bergers uit zijn benarde positie worden bevrijd, waarna het schip circa drie maanden door de autoriteiten werd vastgehouden voordat het verder mocht varen naar Europa. In Rotterdam (foto) en Felixstowe werden de containers van boord gehaald en trok het inmiddels beroemdste containerschip ter wereld heel wat bekijks.

Ten tijde van de aanlopen in Rotterdam en Felixstowe waren er berichten dat het vaartuig reparaties zou ondergaan in Duinkerken, daarna was sprake van een onderhoudsbeurt in Malta, maar in werkelijkheid zette het schip vanuit Engeland linea recta koers richting Azië.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement