‘Ever Given’ viert oud en nieuw in Rotterdam

Ingepland

De ‘Ever Given’ staat in het vaarschema van Evergreen’s China-Europe Shuttle Service (CES) ingepland voor een nieuw bezoek aan Rotterdam. Het ‘blokkeerschip’, wereldberoemd geworden door zich in maart vast te varen in het Suezkanaal en zes dagen lang de wereldhandel in de soep te laten lopen, arriveert ijs en weder dienende op 30 december in Rotterdam, om zijn reis op 2 januari 2022 te vervolgen naar Piraeus.

Voor het bezoek aan de Maasstad brengt de ‘Ever Given’ eerst de kerstdagen door in Antwerpen, om daarna Hamburg aan te lopen.

Het containerschip van Evergreen, dat pas vorige maand door de Egyptische autoriteiten werd vrijgegeven en daarna zijn containers loste in Rotterdam en Felixstowe, voer afgelopen vrijdag zonder problemen via het Suezkanaal terug naar Azië. Het zou voor reparatiewerkzaamheden nu onderweg zijn naar Qingdao in China. Eerder was sprake van reparatiewerk in Duinkerken of Malta, maar daar voer de ‘Ever Given’ in werkelijkheid voorbij, terwijl ook Singapore als vermeende bestemming alweer van de baan lijkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Ever Given’ viert oud en nieuw in Rotterdam | NT

‘Ever Given’ viert oud en nieuw in Rotterdam

Ingepland

De ‘Ever Given’ staat in het vaarschema van Evergreen’s China-Europe Shuttle Service (CES) ingepland voor een nieuw bezoek aan Rotterdam. Het ‘blokkeerschip’, wereldberoemd geworden door zich in maart vast te varen in het Suezkanaal en zes dagen lang de wereldhandel in de soep te laten lopen, arriveert ijs en weder dienende op 30 december in Rotterdam, om zijn reis op 2 januari 2022 te vervolgen naar Piraeus.

Voor het bezoek aan de Maasstad brengt de ‘Ever Given’ eerst de kerstdagen door in Antwerpen, om daarna Hamburg aan te lopen.

Het containerschip van Evergreen, dat pas vorige maand door de Egyptische autoriteiten werd vrijgegeven en daarna zijn containers loste in Rotterdam en Felixstowe, voer afgelopen vrijdag zonder problemen via het Suezkanaal terug naar Azië. Het zou voor reparatiewerkzaamheden nu onderweg zijn naar Qingdao in China. Eerder was sprake van reparatiewerk in Duinkerken of Malta, maar daar voer de ‘Ever Given’ in werkelijkheid voorbij, terwijl ook Singapore als vermeende bestemming alweer van de baan lijkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement