‘Myrto’ is een 229 meter lang kamsarmax drogebulkschip. Het contract is vorige week al ingegaan en loopt tot minimaal 15 augustus 2022 en maximaal tot 15 oktober 2022, zo meldt de Griekse rederij. Het bruto chartertarief is 28.500 dollar per dag. ‘Myrto’ werd hiervoor aanzienlijk goedkoper gecharterd aan Cargill International tegen een bruto chartertarief van 10.000 dollar per dag. Diana Shipping meldt dat de werkgelegenheid ongeveer 9,55 miljoen dollar aan bruto-inkomsten gaat genereren voor de minimaal geplande periode van het contract.

De vloot van Diana Shipping bestaat nu uit 36 ​​droge bulkschepen: 4 newcastlemax, 12 capesize, 5 post-panamax, 5 kamsarmax en 10 panamax. Op dit moment is het gecombineerde draagvermogen van de vloot ongeveer 4,6 miljoen dwt en is de gemiddelde leeftijd van de schepen 10 jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement