De Taiwanese rederij, nummer zeven op de wereldranglijst, was jarenlang zeer terughoudend met het bestellen van nieuw tonnage, maar heeft nu het op een na grootste orderboek van alle containerlijnen. De teller staat nu op ruim 700.000 teu, wat alleen wordt overtroffen door MSC, dat iets meer dan 900.000 teu aan nieuwe schepen in bestelling heeft.

Het nieuwbouwprogramma omvat elf schepen van 1.800 teu, nog eens elf van 2.300 teu en twee van 3.000 teu. De bestelling is in één order geplaatst bij Wenchong Shipbuilding Company, onderdeel van het Chinese staatsconglomeraat CSSC. Volgens een melding aan de Taiwan Stock Exchange liggen de prijzen tussen de 28 en 51 miljoen dollar per stuk.

In aantal schepen heeft Evergreen met 85 stuks volgens de databank van Alphaliner nu het grootste orderboek van alle rederijen. De bestelde capaciteit van iets meer dan 700.000 teu komt overeen met die van de helft van de huidige vloot. Op basis van de huidige cijfers zouden de Taiwanezen daarmee ten koste van het Japanse ONE opschuiven van de zevende naar de zesde plek op de ranglijst van grootste carriers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding