Het tijdbevrachtingscontract van de ‘Magic Nebula’, een in 2010 gebouwde droge bulkcarrier (kamsarmax), is op 4 september dit jaar al ingegaan en heeft een minimale looptijd van zes maanden en een maximale looptijd van acht maanden. Het bruto chartertarief is 31.750 dollar per dag.

‘Magic Moon’

Voor de ‘Magic Moon’ is een tijdbevrachtingscontract getekend voor een bruto dagelijks chartertarief van 30.250 dollar. De droge bulk carrier (panamax) is in 2005 gebouwd. Het contract is op 31 augustus 2021 ingegaan en heeft een looptijd van ongeveer 90 dagen.

Het contract van de ‘Magic Nova’ gaat naar verwachting in rond 17 september dit jaar en heeft een looptijd van ongeveer 70 dagen. De droge bulkcarrier (panamax) is in 2010 gebouwd. Het schip wordt gecharterd tegen een bruto dagelijks chartertarief van 32.000 dollar plus een eenmalige bruto ballastbonus van 1.300.000 dollar. De ballastbonus moet betaald worden omdat het schip nog niet op de plaats van bestemming ligt en het schip vervolgens leeg moet varen naar de haven waar de charter zich bevindt.

Castor Maritime

Het Griekse Castor Maritime is een beursgenoteerde (Nasdaq) rederij, opgericht in 2017. De kantoren bevinden zich niet in Griekenland, maar in Cyprus (Limassol).

De totale vloot van de rederij bestaat uit 23 schepen. Daaronder zijn 15 bulkcarriers: 1 capesize, 6 kamsarmax en 8 panamax droge bulk schepen. En 8 tankers: 1 aframax, 5 aframax/LR2 en 2 MR1 tankers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding