RWG meldt dat het van groot belang is dat containers zo spoedig mogelijk worden opgehaald. De terminal, gevestigd aan de Prinses Amaliahaven op de Rotterdamse Tweede Maasvlakte, roept partijen op om niet te wachten tot de containerschepen ‘CMA CGM Champs Elysees’ en ‘HMM Helsinki’, die op dit moment aan de kade liggen met grote losaantallen, volledig afgehandeld zijn.

Volle opslag

De woordvoerder van RWG laat daarnaast weten dat de oproep wordt gedaan om een nog vollere opslag te voorkomen. ‘Als er alleen maar containers bijkomen en er niets wordt afgehaald, is het op een gegeven moment gewoon vol.’ RWG kan niet zeggen hoeveel containers er momenteel in de opslag staan.

Woensdag 15 september heeft RDW de oproep gedaan via hun website. De woordvoerder zegt geen informatie te hebben over de huidige status hoe druk het nu is op de terminal en of de oproep dus heeft geholpen.

Piek

Volgens de woordvoerder ontstaat er een nog grotere piek van containers, als ze niet snel worden afgehaald. ‘Daar hebben we wel vaker mee te maken. Dat betekent voor het wegvervoer dat over een grotere tijd alle tijdslots vol kunnen zitten. En dat meer mensen niet hun container kunnen afhalen op het door hen gewenste moment.’

RWG probeert die piek zoveel mogelijk te spreiden door onder andere partijen op te roepen om eerder hun container te komen afhalen als de container al gelost is. Het zou volgens de woordvoerder al helpen als maar 10% gehoor geeft aan de oproep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding