In de Chinese havens heeft de tyfoon voor extra congestie gezorgd in het scheepvaartverkeer; het aantal wachtende schepen loopt in de honderden.

Ook elders in de wereld nemen de logistieke opstoppingen eerder op dan af. Vooral in de havens van Long Beach en Los Angeles, aan de Amerikaanse westkust, wordt bijna dagelijks een naar boven bijgestelde hoeveelheid gemeld als het gaat om in de file liggende containerschepen. Het meest recent gerapporteerde aantal wachtende containerschepen voor de Californische havens was 65 stuks.

Kerstinkopen

De logistieke opstoppingen werken directielid Ed Desmond van de Amerikaanse speelgoedbelangenorganisatie Toy Association dermate op de zenuwen, dat hij via Amerikaanse media de consumenten heeft opgeroepen om nú alvast kerstinkopen te doen. Mensen die in de winkel speelgoed zien liggen waarvan ze weten dat hun kinderen die straks dolgraag onder de kerstboom willen vinden, kunnen er maar beter meteen beslag op leggen, want hoewel de voorraden nu nog voldoende zijn, is het volstrekt onzeker of dit korter voor kerst ook nog het geval zal zijn, aldus Desmond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement