Ackermann, die rechtstreeks rapporteert aan oprichter en ceo, Captain Rajesh Unni, heeft de verantwoordelijkheid gekregen voor financieringen, commerciële, strategie- en transformatie-interventies, zo laat het bedrijf weten.

Ackermann (43) is sinds januari 2021 aangesteld als strategisch adviseur voor Synergy. Hij is op 1 september dit jaar al begonnen in zijn nieuwe functie en is werkzaam op het kantoor in he Deense Kopenhagen.

Hij heeft eerder tal van leidinggevende functies bekleed bij vooraanstaande scheepseigenaren. Voordat hij bij Synergy Group kwam, was Ackermann ceo van Evergas, Managing Director van Eitzen Gas, Managing Director van B-Gas en bestuurslid van de World LPG Association. Recent werkte hij nog nauw samen met Synergy Group als ceo van BW LPG, eigenaar en exploitant van LPG-schepen.

Ackermann: ‘Na jarenlang een succesvolle samenwerking met Synergy Group als klant te hebben gehad, ben ik zeer verheugd dat ik me bij deze kant van de scheepvaart kan aansluiten.’

Synergy Group

Het hoofdkantoor van Synergy is gevestigd in Singapore. Het bedrijf heeft 22 kantoren in 13 landen en heeft meer dan 17.000 zeevarenden in dienst. Synergy beheert een vloot van bijna 500 schepen, waaronder LNG-, LPG- en grote containerschepen van meer dan 20.000 teu, evenals olie- en chemische tankers, autocarriers en bulkcarriers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding