Booreiland voor 1% van nieuwwaarde verkocht

Investering

Een groep Noorse investeerders heeft een bestaand booreiland gekocht voor minder dan 1% van de oorspronkelijke bouwprijs.

Dit meldt ShippingWatch.

De groep wordt geleid door offshore-ondernemer Erland P. Bassøe. Ook Arne Blystad, onder meer de eigenaar van het offshore wind-installatiebedrijf OHT, zou tot de deelnemers behoren.

De markt voor het opsporen van nieuwe offshore olie- en gasvelden kampt al jaren met een overschot aan boorplatforms en de waarde  van de activa is dramatisch gedaald. Veel bedrijven worstelen om het hoofd boven water te houden en veel oude platforms zijn voor de sloop verkocht.

2,5 miljoen dollar

Volgens ShippingWatch hebben de Noorse investeerders 2,5 miljoen dollar betaald voor het booreiland ‘Atlantica Delta’. Het is oorspronkelijk in opdracht van Atlantica Tender Drilling door een Chinese scheepswerf voor bijna 300 miljoen dollar gebouwd.

Het is een relatief klein platform, dat boorwerk in bestaande velden uitvoert. Bassøe zegt te verwachten dat dit segment sneller zal aantrekken dan de boormarkt als geheel. De topman van Odfjell Drilling, Simen Lieungh, riep onlangs op tot versnelde sloop van niet alleen oude maar ook nieuwe boorplatforms.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Booreiland voor 1% van nieuwwaarde verkocht | NT

Booreiland voor 1% van nieuwwaarde verkocht

Investering

Een groep Noorse investeerders heeft een bestaand booreiland gekocht voor minder dan 1% van de oorspronkelijke bouwprijs.

Dit meldt ShippingWatch.

De groep wordt geleid door offshore-ondernemer Erland P. Bassøe. Ook Arne Blystad, onder meer de eigenaar van het offshore wind-installatiebedrijf OHT, zou tot de deelnemers behoren.

De markt voor het opsporen van nieuwe offshore olie- en gasvelden kampt al jaren met een overschot aan boorplatforms en de waarde  van de activa is dramatisch gedaald. Veel bedrijven worstelen om het hoofd boven water te houden en veel oude platforms zijn voor de sloop verkocht.

2,5 miljoen dollar

Volgens ShippingWatch hebben de Noorse investeerders 2,5 miljoen dollar betaald voor het booreiland ‘Atlantica Delta’. Het is oorspronkelijk in opdracht van Atlantica Tender Drilling door een Chinese scheepswerf voor bijna 300 miljoen dollar gebouwd.

Het is een relatief klein platform, dat boorwerk in bestaande velden uitvoert. Bassøe zegt te verwachten dat dit segment sneller zal aantrekken dan de boormarkt als geheel. De topman van Odfjell Drilling, Simen Lieungh, riep onlangs op tot versnelde sloop van niet alleen oude maar ook nieuwe boorplatforms.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement