Titanic van Legoblokjes, maar zonder Winslet en DiCaprio

In de marge

De beroemdste scheepsramp aller tijden verdient de grootste doos. Dat zal de gedachtegang zijn achter het uitbrengen van de Lego Titanic replicaset.

Die gaat op 1 november in de verkoop en bestaat uit maar liefst 9090 onderdelen. Dat is een record, zegt de Deense speelgoedfabrikant, die eerder al onder meer het Colosseum, de Taj Mahal en de Tower Bridge in een bouwdoos wist te proppen. Wie alle steentjes en andere onderdelen van het schip aan elkaar legoot, heeft een replica met een lengte van 1,36 meter.

De ontwerpers hebben niet alleen geprobeerd om de omvang van het schip te benadrukken, dat op het moment van de indienststelling in 1912 met een lengte van 269 meter veruit het grootste schip ooit was, ze hebben ook de grandeur van het interieur en de imposante machinekamer willen showen. Eenmaal afgebouwd, is het scheepsmodel eenvoudig in drie secties te splitsen, zodat je een kijkje kan nemen in onder andere de machinekamer, de hutten en de restaurants.

Dramatisch

De set, die uiteraard niet toevallig tegen de kerst in de verkoop komt, is voor 629,99 euro te bestellen. Liefhebbers moeten er vermoedelijk snel bij zijn. Zo is een Lego-set van Maersk’s ‘Triple E’-schepen, in 2014 uitgebracht toen dat nog de grootste containerschepen ter wereld waren, nooit in de winkel terecht gekomen omdat de hele voorraad al in de voorverkoop over de toonbank ging. Die set telde overigens maar 1500 onderdelen en kostte 150 euro.

Wie de Lego-’Titanic’ iets te begrotelijk vindt, kan zijn toevlucht nemen tot tientallen alternatieven van minder bekende fabrikanten. Zo is van het merk Building Boat voor 65 dollar een set met 775 onderdelen te koop (bij Amazon) van het geknakte en al deels gezonken rampschip. Minder verfijnd en gedetailleerd dan de Lego-versie, maar wel zo dramatisch.

De Denen lijken er niet op uit om een van de beroemdste tragedies uit de moderne geschiedenis nog eens in de verf te zetten, maar vooral om een heel grote doos te verkopen. En voor wie al dagdroomt van het naspelen van de film: poppetjes van Kate Winslet en Leonardo DiCaprio worden niet meegeleverd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Titanic van Legoblokjes, maar zonder Winslet en DiCaprio | NT

Titanic van Legoblokjes, maar zonder Winslet en DiCaprio

In de marge

De beroemdste scheepsramp aller tijden verdient de grootste doos. Dat zal de gedachtegang zijn achter het uitbrengen van de Lego Titanic replicaset.

Die gaat op 1 november in de verkoop en bestaat uit maar liefst 9090 onderdelen. Dat is een record, zegt de Deense speelgoedfabrikant, die eerder al onder meer het Colosseum, de Taj Mahal en de Tower Bridge in een bouwdoos wist te proppen. Wie alle steentjes en andere onderdelen van het schip aan elkaar legoot, heeft een replica met een lengte van 1,36 meter.

De ontwerpers hebben niet alleen geprobeerd om de omvang van het schip te benadrukken, dat op het moment van de indienststelling in 1912 met een lengte van 269 meter veruit het grootste schip ooit was, ze hebben ook de grandeur van het interieur en de imposante machinekamer willen showen. Eenmaal afgebouwd, is het scheepsmodel eenvoudig in drie secties te splitsen, zodat je een kijkje kan nemen in onder andere de machinekamer, de hutten en de restaurants.

Dramatisch

De set, die uiteraard niet toevallig tegen de kerst in de verkoop komt, is voor 629,99 euro te bestellen. Liefhebbers moeten er vermoedelijk snel bij zijn. Zo is een Lego-set van Maersk’s ‘Triple E’-schepen, in 2014 uitgebracht toen dat nog de grootste containerschepen ter wereld waren, nooit in de winkel terecht gekomen omdat de hele voorraad al in de voorverkoop over de toonbank ging. Die set telde overigens maar 1500 onderdelen en kostte 150 euro.

Wie de Lego-’Titanic’ iets te begrotelijk vindt, kan zijn toevlucht nemen tot tientallen alternatieven van minder bekende fabrikanten. Zo is van het merk Building Boat voor 65 dollar een set met 775 onderdelen te koop (bij Amazon) van het geknakte en al deels gezonken rampschip. Minder verfijnd en gedetailleerd dan de Lego-versie, maar wel zo dramatisch.

De Denen lijken er niet op uit om een van de beroemdste tragedies uit de moderne geschiedenis nog eens in de verf te zetten, maar vooral om een heel grote doos te verkopen. En voor wie al dagdroomt van het naspelen van de film: poppetjes van Kate Winslet en Leonardo DiCaprio worden niet meegeleverd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement