Weer brand op containerschip, nu ‘Zim Kingston’ bij Canada

Giftige gassen

Het containerschip ‘Zim Kingston’ is het afgelopen weekend voor de Canadese kust bij Vancouver is getroffen door een brand in de lading.

Die ontstond toen het schip in zwaar weer ter hoogte van de Amerikaans/Canadese grens enkele tientallen containers verloor. De Canadese kustwacht zegt dat de brand inmiddels onder controle is en dat het schip is gestabiliseerd voor de kust van Victoria in de Straat van Juan de Fuca, zo’n honderd kilometer van Vancouver.

Giftige gassen

Volgens de kustwacht komen er giftige gassen vrij bij de containerbrand en worden er brandweerlieden naar het schip gestuurd om die te blussen. Zestien opvarenden van de dertien jaar oude onder Maltese vlag varende ‘Zim Kingston’ (4253 teu) zijn geëvacueerd. Het was afkomstig uit Busan in Zuid-Korea en op weg naar Vancouver.

Alle scheep- en luchtvaart, inclusief drones, in het gebied moet op minimaal twee mijl afstand van het smeulende schip blijven. De komende dagen wordt zwaar weer in het gebied verwacht, wat voor vertraging van het bluswerk kan zorgen.

De afgelopen jaren hebben zich tal van branden voorgedaan aan boord van varende containerschepen. Verzekeraars maken zich daar grote zorgen over en roepen rederijen op meer preventieve maatregelen te nemen. Een van de lastigste problemen is ‘misdeclaration’ door verladers, de aard van gevaarlijke lading al dan niet bewust verkeerd opgeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Weer brand op containerschip, nu ‘Zim Kingston’ bij Canada | NT

Weer brand op containerschip, nu ‘Zim Kingston’ bij Canada

Giftige gassen

Het containerschip ‘Zim Kingston’ is het afgelopen weekend voor de Canadese kust bij Vancouver is getroffen door een brand in de lading.

Die ontstond toen het schip in zwaar weer ter hoogte van de Amerikaans/Canadese grens enkele tientallen containers verloor. De Canadese kustwacht zegt dat de brand inmiddels onder controle is en dat het schip is gestabiliseerd voor de kust van Victoria in de Straat van Juan de Fuca, zo’n honderd kilometer van Vancouver.

Giftige gassen

Volgens de kustwacht komen er giftige gassen vrij bij de containerbrand en worden er brandweerlieden naar het schip gestuurd om die te blussen. Zestien opvarenden van de dertien jaar oude onder Maltese vlag varende ‘Zim Kingston’ (4253 teu) zijn geëvacueerd. Het was afkomstig uit Busan in Zuid-Korea en op weg naar Vancouver.

Alle scheep- en luchtvaart, inclusief drones, in het gebied moet op minimaal twee mijl afstand van het smeulende schip blijven. De komende dagen wordt zwaar weer in het gebied verwacht, wat voor vertraging van het bluswerk kan zorgen.

De afgelopen jaren hebben zich tal van branden voorgedaan aan boord van varende containerschepen. Verzekeraars maken zich daar grote zorgen over en roepen rederijen op meer preventieve maatregelen te nemen. Een van de lastigste problemen is ‘misdeclaration’ door verladers, de aard van gevaarlijke lading al dan niet bewust verkeerd opgeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement