Volgens Argentijnse maritieme autoriteiten belde de man kort na zijn daad de kustwacht met de boodschap: ‘De kapitein en eerste stuurman zijn dood, ik heb ze vermoord en ik ga me overgeven. Dus ik wil dat u me komt arresteren’.

De dubbele moord vond vrijdag plaats aan boord van de onder de Maltese vlag varende ‘Ayane’, die toen geankerd lag voor de kust van Punta Lara, net ten zuiden van de hoofdstad Buenos Aires. Volgens de kustwacht is de toedracht niet helemaal duidelijk, maar lijkt het erop dat de man psychotisch was. De overige bemanningsleden wisten zich te verschansen in een afgesloten ruimte in het schip.

Derde stuurman

Volgens Argentijnse media is de dader, ene Carlos Lima met de rang van derde stuurman, in 2008 veroordeeld tot een gevangenisstraf van zevenenhalf jaar wegens een aanslag op zijn buurman. Hij kwam in 2013 na vijf jaar en is daarna als zeeman aan de slag gegaan.

Hij zou in 2008 tot zijn daad gekomen zijn nadat hij de stoep had opengebroken om water uit zijn overstromende wasmachine te laten weglopen. Toen de buurman om uitleg vroeg, vuurde Lima een salvo van zes schoten op hem af. Hoewel deze twee keer in zijn ruggengraat werd geraakt, overleefde hij de aanval.

Na het bizarre incident barricadeerde Lima zichzelf in zijn huis en schoot hij op de politie. Uiteindelijk moest er een speciaal arrestatieteam aan te pas komen om hem aan te houden. In Argentijnse media hield hij de bijnaam ‘El Loco’ (de gek) aan zijn actie over. Onderzocht wordt hoe het mogelijk was dat hij met een dergelijk strafblad als stuurman kon varen en hoe het vuurwapen aan boord is gekomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding