In een verklaring zegt het Russische ministerie van defensie dat de jager ‘Kulakov’ maandagochtend een noodsignaal oppikte van de ‘MSC Lucia’. Het meldde dat gewapende aanvallers, die per speedboot waren genaderd, aan boord waren geklommen. De bemanning zou zich daarop in de machinekamer verschanst hebben.

Volgens de Russen heeft de ‘Kulakov’ daarop zijn boordhelikopter van het type Kamov Ka-27 met een ploeg mariniers op het containerschip afgestuurd. De piraten zouden zich daarop uit de voeten hebben gemaakt, zodra ze de helikopter in het oog kregen. ‘Ze sprongen in hun speedboat en voeren op volle snelheid richting kust’, aldus de Russische verklaring.

Het incident was al eerder gesignaleerd door ‘piraterij-watcher’ Dryad Global, die alleen meldde dat er een marineschip bij betrokken was. Het voorval speelde zich af op volle zee, op tientallen mijlen van de West-Afrikaanse kust.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding