China staat cabotage door buitenlandse schepen deels toe

Pilot in vier havens

China gaat bij wijze van proef buitenlandse rederijen toestaan om containers te vervoeren tussen een aantal geselecteerde Chinese havens. Het gaat om Yangshan (de containerhaven van Shanghai), Qingdao, Tianjin en Dalian. De pilot loopt tot en met 31 december 2024.

Maersk heeft volgens Lloyd’s List positief gereageerd op het Chinese besluit en verwacht dat de mogelijkheid van cabotage voor een gestroomlijnder netwerk kan zorgen en kan helpen om de problemen in de bevoorradingsketens het hoofd te bieden. De Deense containerrederij behoorde dan ook tot de reders die de afgelopen jaren regelmatig aandrongen op vrije cabotage in China.

Van oudsher mochten alleen Chinese bedrijven het binnenlandse containerverkeer uitvoeren. Acht jaar geleden deed China al een eerste concessie en stond het Chinese rederijen toe om ook schepen onder buitenlandse vlag te gaan gebruiken, maar de deur voor buitenlandse rederijen was voor het intra-China-vervoer tot nu toe gesloten gebleven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

China staat cabotage door buitenlandse schepen deels toe | NT

China staat cabotage door buitenlandse schepen deels toe

Pilot in vier havens

China gaat bij wijze van proef buitenlandse rederijen toestaan om containers te vervoeren tussen een aantal geselecteerde Chinese havens. Het gaat om Yangshan (de containerhaven van Shanghai), Qingdao, Tianjin en Dalian. De pilot loopt tot en met 31 december 2024.

Maersk heeft volgens Lloyd’s List positief gereageerd op het Chinese besluit en verwacht dat de mogelijkheid van cabotage voor een gestroomlijnder netwerk kan zorgen en kan helpen om de problemen in de bevoorradingsketens het hoofd te bieden. De Deense containerrederij behoorde dan ook tot de reders die de afgelopen jaren regelmatig aandrongen op vrije cabotage in China.

Van oudsher mochten alleen Chinese bedrijven het binnenlandse containerverkeer uitvoeren. Acht jaar geleden deed China al een eerste concessie en stond het Chinese rederijen toe om ook schepen onder buitenlandse vlag te gaan gebruiken, maar de deur voor buitenlandse rederijen was voor het intra-China-vervoer tot nu toe gesloten gebleven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement