Reddingsactie in Oostzee na botsing tussen vrachtschepen

Vrachtschip gekapseisd

Het Deense vrachtschip ‘Karin Hoej’ en het Britse ‘Scot Carrier’ zijn vroeg in de ochtend van maandag in de Oostzee tegen elkaar aan gebotst. Het Deense schip is na de aanvaring gekapseisd. De reddingsoperatie is nog steeds aan de gang.

Update dinsdag 14 december – Een van de twee vermiste bemanningsleden is gevonden aan boord van het sleepschip ‘Karin Hoej’, zo laat de Zweedse Zeedienst Sjöfartsverket weten. De andere persoon wordt nog steeds vermist. De Zweedse politie heeft hier nu de verantwoordelijkheid over.

De botsing vond plaats tussen het Zweedse Ystad en Deense Bornholm. De Zweedse Zeedienst kreeg rond 3:30 uur een ​​noodoproep binnen over twee vrachtschepen die met elkaar in aanvaring waren gekomen.

De overheidsinstantie laat weten dat de oorzaak van de aanvaring nog niet duidelijk is. Ook bericht de instantie dat twee mensen van het Deense schip nog worden vermist. Er is een reddingsoperatie aan de gang met helikopters en schepen.

Slepen

De Zweedse kustwacht sleept momenteel het Deense schip samen met de Swedish Sea Rescue Society. Dit gebeurt om twee redenen, volgens Sjöfartsverket. ‘Het schip kan hierdoor gemakkelijker worden doorzocht vlakbij de haven en er kan zo voorkomen worden dat het schip zinkt.’ Daardoor kan ook achterhaald worden of een van de vermisten aan boord is of niet. Het schip zal worden gesleept richting het Zweedse Sandhammaren, in de buurt van Kåseberga.

Om half elf maandagmorgen beëindigde de Zweedse Maritieme Administratie haar zoekactie naar de twee vermiste personen. Zij zijn nog steeds niet gevonden. Verdere zoekacties zullen plaatsvinden in het schip wanneer het dichter bij het land is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reddingsactie in Oostzee na botsing tussen vrachtschepen | NT

Reddingsactie in Oostzee na botsing tussen vrachtschepen

Vrachtschip gekapseisd

Het Deense vrachtschip ‘Karin Hoej’ en het Britse ‘Scot Carrier’ zijn vroeg in de ochtend van maandag in de Oostzee tegen elkaar aan gebotst. Het Deense schip is na de aanvaring gekapseisd. De reddingsoperatie is nog steeds aan de gang.

Update dinsdag 14 december – Een van de twee vermiste bemanningsleden is gevonden aan boord van het sleepschip ‘Karin Hoej’, zo laat de Zweedse Zeedienst Sjöfartsverket weten. De andere persoon wordt nog steeds vermist. De Zweedse politie heeft hier nu de verantwoordelijkheid over.

De botsing vond plaats tussen het Zweedse Ystad en Deense Bornholm. De Zweedse Zeedienst kreeg rond 3:30 uur een ​​noodoproep binnen over twee vrachtschepen die met elkaar in aanvaring waren gekomen.

De overheidsinstantie laat weten dat de oorzaak van de aanvaring nog niet duidelijk is. Ook bericht de instantie dat twee mensen van het Deense schip nog worden vermist. Er is een reddingsoperatie aan de gang met helikopters en schepen.

Slepen

De Zweedse kustwacht sleept momenteel het Deense schip samen met de Swedish Sea Rescue Society. Dit gebeurt om twee redenen, volgens Sjöfartsverket. ‘Het schip kan hierdoor gemakkelijker worden doorzocht vlakbij de haven en er kan zo voorkomen worden dat het schip zinkt.’ Daardoor kan ook achterhaald worden of een van de vermisten aan boord is of niet. Het schip zal worden gesleept richting het Zweedse Sandhammaren, in de buurt van Kåseberga.

Om half elf maandagmorgen beëindigde de Zweedse Maritieme Administratie haar zoekactie naar de twee vermiste personen. Zij zijn nog steeds niet gevonden. Verdere zoekacties zullen plaatsvinden in het schip wanneer het dichter bij het land is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement