Dit meldt het maritieme beveiligingsbedrijf Dryad Global, maar het incident is nog niet door maritieme autoriteiten bevestigd. Volgens Dryad vond de aanval plaats op zo’n vijftig mijl van Bioko Island, dat dicht onder de Kameroense kust ligt.

De Deense marine, die betrokken is bij de beveiliging van de Golf van Guinee voor de West-Afrikaanse kust, heeft gemeld dat een helikopter van het fregat ‘Esbern Snare’ de aanval heeft gadegeslagen. De piraten zouden bij de nadering van de heli met de gijzelaars in een snelle boot zijn gevlucht. Toen die de nationale wateren van Nigeria binnenvoer, zou de helikopter naar het fregat zijn teruggekeerd.

Hoewel de identiteit van het containerschip in geen van beide rapporten werd bekendgemaakt, wijzen AIS-gegevens erop dat het gaat om de onder Liberiaanse vlag varende ‘Tonsberg’ van 5500 teu. Die vaart volgens The Loadstar op charter voor CMA CGM en was onderweg van Kribi in Kameroen naar Cotonou in Benin.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement