Drank mogelijke oorzaak voor botsing op Oostzee

Arrestaties

De Zweedse politie heeft twee bemanningsleden aangehouden van het Britse vrachtschip ‘Scot Carrier’ naar aanleiding van de botsing maandagochtend in de Oostzee met het Deense vrachtschip ‘Karin Hoej’. Een van de twee bemanningsleden die werd vastgehouden, wordt vrijgelaten, maar het andere bemanningslid blijft in hechtenis. Zo heeft de Zweedse officier van justitie woensdag besloten.

Dat meldt het internationale persbureau Reuters. Dinsdag zei de officier van justitie dat beide bemanningsleden na de aanvaring boven de wettelijk toegestane alcohollimiet zaten.

Naast de aanhoudingen die verricht zijn, was er een grote reddingsactie opgezet. De reddingsoperatie leidde tot de ontdekking van het lichaam van een van de twee Deense bemanningsleden in de romp van het 55 meter lange schip ‘Karin Hoj’. Het andere bemanningslid blijft vermist.

De officier van justitie heeft gezegd dat de vermoedens over de rol die het Kroatische bemanningslid van de ‘Scot Carrier’ in deze zaak zou spelen, zijn verdwenen, maar hij blijft wel een verdachte, zo laat Reuters weten.

Dood door nalatigheid

Het Britse bemanningslid, dat wel in hechtenis blijft, wordt nog op verschillende punten vastgehouden. Waaronder ‘het veroorzaken van de dood door nalatigheid’, zei officier van justitie Tomas Olvmyr in een verklaring. De vermoedens over de rol van dat bemanningslid blijven onverminderd bestaan.

Scotline, eigenaar van de 90 meter lange ‘Scot Carrier’, zei dinsdag in een verklaring dat de bemanning en het bedrijf volledig meewerken aan het onderzoek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Drank mogelijke oorzaak voor botsing op Oostzee | NT

Drank mogelijke oorzaak voor botsing op Oostzee

Arrestaties

De Zweedse politie heeft twee bemanningsleden aangehouden van het Britse vrachtschip ‘Scot Carrier’ naar aanleiding van de botsing maandagochtend in de Oostzee met het Deense vrachtschip ‘Karin Hoej’. Een van de twee bemanningsleden die werd vastgehouden, wordt vrijgelaten, maar het andere bemanningslid blijft in hechtenis. Zo heeft de Zweedse officier van justitie woensdag besloten.

Dat meldt het internationale persbureau Reuters. Dinsdag zei de officier van justitie dat beide bemanningsleden na de aanvaring boven de wettelijk toegestane alcohollimiet zaten.

Naast de aanhoudingen die verricht zijn, was er een grote reddingsactie opgezet. De reddingsoperatie leidde tot de ontdekking van het lichaam van een van de twee Deense bemanningsleden in de romp van het 55 meter lange schip ‘Karin Hoj’. Het andere bemanningslid blijft vermist.

De officier van justitie heeft gezegd dat de vermoedens over de rol die het Kroatische bemanningslid van de ‘Scot Carrier’ in deze zaak zou spelen, zijn verdwenen, maar hij blijft wel een verdachte, zo laat Reuters weten.

Dood door nalatigheid

Het Britse bemanningslid, dat wel in hechtenis blijft, wordt nog op verschillende punten vastgehouden. Waaronder ‘het veroorzaken van de dood door nalatigheid’, zei officier van justitie Tomas Olvmyr in een verklaring. De vermoedens over de rol van dat bemanningslid blijven onverminderd bestaan.

Scotline, eigenaar van de 90 meter lange ‘Scot Carrier’, zei dinsdag in een verklaring dat de bemanning en het bedrijf volledig meewerken aan het onderzoek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement