De Toyota’s en Honda’s waren tijdens de zeereis blootgesteld aan temperaturen tot 19 graden onder nul en aan ijzige winden, waarbij die laatste ervoor hadden gezorgd dat zeewater over het dek was gestort en de auto’s bedolven waren geraakt onder een laag ijs van tot wel een halve meter dik.

Een havenkraan moest er in Vladivostok aan te pas komen om de auto’s van boord te krijgen. Een deel van de auto’s was door het natuurgeweld beschadigd geraakt.

Hoewel winterweer voor de inwoners van Vladivostok niet ongewoon is, was de aankomst van de ijzige auto’s voor hen wel een uniek schouwspel. Veel mensen kwamen een kijkje in de haven nemen en maakten foto’s en video-opnamen.

Bekijk de video:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement