SM Line neemt miniem belang in HMM

0,49%

De Koreaanse carrier SM Line wordt voor 0,49% eigenaar van de containerrederij HMM (Hyundai Merchant Marine).

De carrier heeft hiervoor 14 miljoen dollar betaald, zo meldt Splash24/7. De vloot van SM Line, de carrier die in 2016 is opgericht, bestaat uit twaalf schepen. Bijna zeven keer groter is de vloot van HMM met 78 schepen. De Koreaanse carrier trok in november nog zijn beursgang in. Aan Container News laat SM Line weten dat ‘de aankoop van het minderheidsbelang puur is bedoeld als investering’.

Er werd al enige tijd gespeculeerd over het meerderheidsbelang dat de Zuid-Koreaanse regering heeft in HMM. In december besloot de regering definitief om het meerderheidsbelang van 70% in de containerrederij te verkopen. Volgens het verantwoordelijke ministerie van maritieme zaken en visserij moet het staatsbelang voor het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar overgaan in private handen. SM Line is de eerste partij die na het definitieve besluit van de regering een belang neemt in HMM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

SM Line neemt miniem belang in HMM | NT

SM Line neemt miniem belang in HMM

0,49%

De Koreaanse carrier SM Line wordt voor 0,49% eigenaar van de containerrederij HMM (Hyundai Merchant Marine).

De carrier heeft hiervoor 14 miljoen dollar betaald, zo meldt Splash24/7. De vloot van SM Line, de carrier die in 2016 is opgericht, bestaat uit twaalf schepen. Bijna zeven keer groter is de vloot van HMM met 78 schepen. De Koreaanse carrier trok in november nog zijn beursgang in. Aan Container News laat SM Line weten dat ‘de aankoop van het minderheidsbelang puur is bedoeld als investering’.

Er werd al enige tijd gespeculeerd over het meerderheidsbelang dat de Zuid-Koreaanse regering heeft in HMM. In december besloot de regering definitief om het meerderheidsbelang van 70% in de containerrederij te verkopen. Volgens het verantwoordelijke ministerie van maritieme zaken en visserij moet het staatsbelang voor het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar overgaan in private handen. SM Line is de eerste partij die na het definitieve besluit van de regering een belang neemt in HMM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement