Seaspan breidt vloot uit met 70 nieuwe schepen

7,6 miljard dollar

De Canadese Seaspan Corporation breidt de vloot uit met 70 nieuwbouwschepen. Het bedrijf laat weten de financiering hiervan rond te hebben.

De laatste 1,4 miljard dollar aan financiering werd afgesloten op 23 december 2021. Dit geld wordt gebruikt voor de financiering van tien 15.000 teu lng dual-fuel nieuwbouwschepen. ‘s Werelds grootste ‘non operating owner’ van containerschepen zegt dat de opbrengst van de financieringen in totaal ongeveer 6,9 miljard dollar bedraagt ​​en tijdens de bouw van de schepen zal worden gebruikt om een ​​totale investering van ongeveer 7,6 miljard dollar te financieren.

De financiering komt voort uit exportkredietagentschap gedekte leningen ondersteund door twee Koreaanse banken Korea Trade Insurance Corporation en de Export-Import Bank of Korea die ook een tranche voor directe financiering verstrekken.

De huidige vloot van Seaspan Corporation bestaat uit 125 schepen. De rederij, wiens moederbedrijf Atlas aan de beurs in New York is genoteerd, bezit en exploiteert schepen van 2.500 tot 24.000 teu. Bekende rederijen die varen met Seaspan-schepen zijn onder andere CMA CGM en Cosco.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Seaspan breidt vloot uit met 70 nieuwe schepen | NT

Seaspan breidt vloot uit met 70 nieuwe schepen

7,6 miljard dollar

De Canadese Seaspan Corporation breidt de vloot uit met 70 nieuwbouwschepen. Het bedrijf laat weten de financiering hiervan rond te hebben.

De laatste 1,4 miljard dollar aan financiering werd afgesloten op 23 december 2021. Dit geld wordt gebruikt voor de financiering van tien 15.000 teu lng dual-fuel nieuwbouwschepen. ‘s Werelds grootste ‘non operating owner’ van containerschepen zegt dat de opbrengst van de financieringen in totaal ongeveer 6,9 miljard dollar bedraagt ​​en tijdens de bouw van de schepen zal worden gebruikt om een ​​totale investering van ongeveer 7,6 miljard dollar te financieren.

De financiering komt voort uit exportkredietagentschap gedekte leningen ondersteund door twee Koreaanse banken Korea Trade Insurance Corporation en de Export-Import Bank of Korea die ook een tranche voor directe financiering verstrekken.

De huidige vloot van Seaspan Corporation bestaat uit 125 schepen. De rederij, wiens moederbedrijf Atlas aan de beurs in New York is genoteerd, bezit en exploiteert schepen van 2.500 tot 24.000 teu. Bekende rederijen die varen met Seaspan-schepen zijn onder andere CMA CGM en Cosco.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement