MSC krijgt de Afrikaanse logistieke divisie van Bolloré in handen voor het overnamebedrag van 5,7 miljard euro, precies de geldsom die het bedrijf op 20 december al had geboden. Bolloré had in de herfst zelf duidelijk gemaakt van de divisie af te willen en had daarom de Amerikaanse bank Morgan Stanley in de arm genomen om een koper te vinden. MSC kreeg vlak voor kerst het exclusieve recht om met Bolloré te onderhandelen en kreeg tot en met 31 maart de tijd om de deal rond te maken. Dat is uiteindelijk precies op tijd gelukt. De beide bedrijven melden dat de geraadpleegde werknemersvertegenwoordigingen positief hebben gereageerd op de plannen. De handtekeningen onder de overname-overeenkomst zijn inmiddels gezet.

De overname moet nog wel steeds worden goedgekeurd door alle relevante mededingingsautoriteiten. Komt ook dat in orde, dan is de verwachting dat de overname aan het eind van het eerste kwartaal van 2023 volledig is afgerond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement