De huidige aandeelhouders van Euronav zullen immers over 59% van de aandelen in het fusiebedrijf beschikken, die van Frontline over 41%. En als CEO wordt Hugo De Stoop aangesteld, de huidige baas van Euronav. De belangrijkste aandeelhouder van Euronav is de Belgische familie Saverys, die van Frontline een holding van de Noorse-Cypriotische magnaat John Frederiksen.

De nieuwe groep zal beschikken over uitvalsbasissen in België, Noorwegen, Griekenland, het VK, Singapore en de VS. Daarmee kan hij een leidende rol spelen op de wereldmarkt. De gebundelde vloot zal 69 supertankers tellen, 57 Suezmax-schepen en twintig LR2/Aframax-vaartuigen. De twee rederijen zien in de fusie ook een voordeel om samen de energietransitie door te voeren.

De fusie is nog niet definitief. De nieuwe combinatie moet nog op diverse niveaus en door verschillende instanties worden goedgekeurd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement