Dat blijkt uit de verdere details van analist Alphaliner over de containerplannen van de supermarktketen. Zo zou Lidl zich via chartercontracten al hebben verzekerd van drie schepen. Een vierde vrachtschip is aangekocht.

Het gaat bij de gecharterde containerschepen om de ‘Wiking’ en ‘Jadrana’ met elk een capaciteit van rond de 5.000 teu. De ‘Wiking’ is eigendom van de rederij Tamke uit Jork. De ‘Jadrana’ behoort toe aan de rederij Peter Döhle Schifffahrt uit Hamburg.

Containerschip gekocht

Het derde containerschip is volgens Alphaliner de bijna tien jaar oude ‘Merkur Ocean’ (capaciteit 3.868 teu) van de Duitse rederij F. A. Vinnen & Co uit Bremen. De chartercontracten van de drie schepen hebben een van 4 jaar. Lidl heeft daarnaast het containerschip ‘Talassa’ (capaciteit 5.527 teu) gekocht voor een onbekende geldsom. De verkopende partij was het eerder genoemde Peter Döhle Schifffahrt.

De huidige chartercontracten van de vier schepen zouden al voor de zomer van dit jaar aflopen en daarmee is het waarschijnlijk dat ze dan al inzetbaar zijn voor de nieuwe containerrederij van Lidl. Dat past een beetje bij de registratie van Tailwind Shipping Lines bij de EUIPO, het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie. De bezwaarprocedure tegen die inschrijving loopt op 14 juni van dit jaar af.

Lees ook: Lidl wil eigen containerrederij opzetten

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement