Zij zeggen dit tegen de Duitse transportkrant DVZ. Zo is het containerschip ‘Jadrana’ (5.000 teu) voor twee tot drie maanden bij het Zwitserse MSC ondergebracht. Het schip, dat tot voor kort nog werd ingezet door de Japanse rederij Ocean Network Express, bevindt zich momenteel in Indonesië en zal tegen een dagtarief 110.000 dollar de komende maanden voor MSC varen in Zuidoost Azië.

Dagtarief 51.000 dollar

Een tweede schip van Lidl, de ‘Wiking’, is tijdelijk ondergebracht bij CMA CGM en zal door de Franse rederij voor zo’n twee tot drie maanden worden ingezet op het vaargebied tussen West-Afrika en het Verre Oosten. Volgens de scheepsmakelaars zal dat gebeuren tegen een dagelijks chartervergoeding van 51.000 dollar per dag, terwijl het derde schip van Lidl voorlopig onder de vlag van Hapag-Lloyd blijft varen.

De Duitse rederij maakt al enige tijd gebruik van de ‘Merkur Ocean’ (3.800 teu) en had het schip deze maand moeten overdragen aan Tailwind Shipping van Lidl, maar blijkens de informatie uit de charterwereld zal het schip nog voor een half jaar bij Hapag Lloyd blijven tegen een dagtarief van 61.000 dollar.

Evergreen

Het containerschip, dat nu nog tussen Spaanse Algeciras en West-Afrika pendelt zal binnenkort de steven wenden en op het vaargebied tussen India en de Amerikaanse oostkust worden ingezet, heet het verder.

Lidl heeft verder een containerschip, de ‘Talassa’ (5.500 teu) gekocht van de Hamburgse rederij Peter Döhle. Dit schip wordt momenteel gecharterd door Evergreen voor een lijndienst tussen India en China.

Zoekt meer containers

Volgens insiders heeft Lidl de containerplannen uitgesteld naar het laatste kwartaal van dit jaar, omdat door de lockdowns in China de containermarkt en het ladingaanbod uit China sterk zijn ongeregeld. Daarnaast heeft de supermarktketen schijnbaar meer tijd nodig om zich onder meer te verzekeren van voldoende containers en overslagcapaciteit in de havens, aldus de experts. Ook zou Lidl nog op zoek zijn naar meer schepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement