Dat meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Op de Bloomberg Billionaires Index neemt Aponte nu de 77e plek in.

Aponte heeft volgens Bloomberg nu een fortuin van 19 miljard dollar. In het begin van de coronapandemie leek het er even op dat er barre tijden aanbraken voor MSC, dat van het ene op het andere moment zijn cruiseschepen werkloos zag raken, maar doordat daarna gedurende de pandemie de containertarieven tot recordhoogten werden opgestuwd, voer de zilvervloot juist binnen voor de rederij.

Geen updates

MSC openbaart, anders dan de meeste andere grote containerrederijen, geen regelmatige updates van zijn financiële prestaties. Volgens Bloomberg reageerde het bedrijf ook niet op een verzoek om commentaar op het Aponte-nieuws. Maar volgens het persbureau gaat het MSC dus voor de wind en zag het bedrijf sommige van de containerschepen uit zijn vloot 400% in waarde stijgen.

De rederij heeft haar vloot tijdens de pandemie bovendien sterk uitgebreid. Sinds augustus 2020 kocht MSC volgens databureau Alphaliner al 197 tweedehands schepen en de maritieme nieuwssite Splash247 zegt van scheepsmakelaars te hebben vernomen dat nog deze week het aantal van 200 wordt bereikt. MSC stootte qua containercapaciteit eerder dit jaar al Maersk van de troon als grootste containerrederij ter wereld.

Gianluigi Aponte maakte zijn entree in de scheepvaartwereld in 1970 met één vrachtschip, de ‘Patricia’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement