Volgens de groep uit Dubai leidt dit tot ‘een verbeterde propositie aan de klanten in heel Europa’. DP World, van oorsprong een terminal operator, geeft geen informatie over de omvang van de operatie, noch of die personele consequenties heeft.

Unifeeder Shortsea is een onderdeel van Unifeeder A/S, de van oorsprong Deense feederrederij, die DP World in 2018 voor 660 miljoen dollar overnam. Onduidelijk is hoe groot deze activiteit is binnen het totale bedrijf, dat een vloot van ruim vijftig containerfeeders exploiteert.

Dp World heeft de afgelopen jaren zwaar heeft geïnvesteerd in de opbouw van een logistieke divisie en kocht het Britse P&O Ferries in 2019 voor 370 miljoen euro. P&O Ferrymasters is de logistieke tak van de Britse ferryrederij, die begin dit jaar in opspraak kwam door het ‘flitsontslag’ van ruim 800 zeevarenden.

Volgens DP World heeft de samenvoeging geen gevolgen voor de dagelijkse gang van zaken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement