De overval vond plaats op een private containeropslagplaats. De groep criminelen bracht, nadat medewerkers van het bedrijf waren overmeesterd, uren door op de terminal om, kennelijk met de nodige voorkennis, de containers te zoeken die ze wilden hebben. Toen de twintig containers met de waardevolle inhoud verzameld waren, reden de dieven de buit met behulp van trucks het terrein af.

In de containers bevonden zich zowel goud- en zilvererts als geraffineerd goud en zilver. Niemand heeft nog een schatting gemaakt van de totale waarde van de gestolen waar, maar de term ‘diefstal van de eeuw’ is in de plaatselijke pers al wel gevallen.

De ondernemersgemeenschap in Mexico heeft geschokt gereageerd op de grote roof en toonde zich al kritisch over de beveiliging. De autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van de haven wezen die kritiek meteen van de hand omdat het overvallen terrein zich niet binnen het officiële gemeentelijke havengebied bevindt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement