‘Bottlenecks in het Azië-Noord-Europa-netwerk hebben bijgedragen aan een opeenhoping van vertragingen op onze diensten’, zo verklaart de Deense containerrederij. Maersk zegt ernaar te streven om in ‘uitdagende omstandigheden’ de vrachtbezorging aan de klanten te verbeteren, maar laat ook weten dat dit in de praktijk niet makkelijk is. ‘Zelfs een kleine verstoring kan een waterbed-effect teweeg brengen en tot aanzienlijke tegenslag leiden.’

Het eerste aangepaste nummer in het vaarschema is dat van de ‘Morten Maersk’, waarvan het vertrek vanuit de haven van Dalian (China) gepland staat op 22 juli. Ook de twaalf afvaarten erna krijgen een aangepast nummer, tot en met de op 19 oktober in Dalian uit te zwaaien ‘Munich Maersk’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement