Het bedrijf uit Glasgow heeft voor de nieuwe ‘China Xpress’ zelf zes containerschepen van 1600 teu gecharterd. De maiden trip vanuit de haven van Ningbo moet volgens een artikel in de Schotse krant The Herald medio augustus arriveren in de haven van Greenock, nabij Glasgow.

Door eventuele congestie en onvoorspelbare vertraging Rotterdam voortaan te ontlopen, zo schrijft The Herald, kan de duur van de transporten tussen China en Schotland worden gekortwiekt van 60 naar 33 dagen. Behalve aanlopen in Ningbo en Greenock kent de dienst ook aanlopen in Shenzhen en Liverpool.

David Milne, managing director van KC Group Shipping, noemt de dienst ‘een van de meest significante ontwikkelingen in Groot-Brittannië in vele jaren, en in het bijzonder voor de Schotse scheepvaartsector’. In The Herald spreekt hij de verwachting uit dat de dienst niet alleen de import van Chinese lading zal vergemakkelijken, maar ook een ‘boost’ zal geven aan de verkoop van Schotse levensmiddelen op de Aziatische markt, ‘inclusief veel prestigieuze Schotse whisky-merken’, en ook bevorderlijk zal zijn voor de Schotse export van machines en leidingen voor de olie- en gasindustrie.

De schepen die de dienst moeten gaan uitvoeren, zijn de ‘Allseas Amo’, ‘Allseas Pioneer’, ‘San Alfonso’, ‘BBC Finland’, ‘Baltic Harmony’ en ‘Pacific Victor’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement