De Franse overheid zou de winsten van goed boerende transport- en energiebedrijven, CMA CGM en TotalEnergies voorop, tot wel 25% willen belasten. Ceo Rodolphe Saadé van CMA CGM gaf woensdag zelf acte de présence op een hoorzitting van het Franse parlement om tegen de plannen te pleiten.

Drie weken geleden beloofde CMA CGM na een oproep van de minister van Financiën al om ten faveure van het Franse volk de containertarieven voor Franse importcontainers per 1 augustus te verlagen, en volgens hem moet eerst maar eens worden afgewacht of die maatregel effect sorteert. Met een superbelasting zou de Franse overheid volgens Saadé het Franse transportbedrijf benadelen ten opzichte van buitenlandse concurrenten en zichzelf daarmee op den duur in de vingers snijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement