De omzet steeg met maar liefst 67% tot omgerekend 940 miljoen euro dankzij een sterke groei van het passagiersvervoer en tariefherstel in het vrachtvervoer. Ook de overname in september vorig jaar van de Nederlandse HSF Logistics Group droeg bij aan de groei van de omzet.

De operationele winst (ebitda) nam met ruim 60% toe tot bijna 200 miljoen euro. Veruit het grootste deel daarvan, ruim 160 miljoen euro, was afkomstig van de divisie vracht. Alle business units droegen bij aan de winstgroei, aldus DFDS.

In het passagiersvervoer veranderde een verlies van ruim negen miljoen euro vorig jaar in een winst van 34 miljoen euro dit jaar. Dat cijfer ligt nog wel zo’n 15% onder dat uit het tweede kwartaal van 2019, het laatste jaar voor het uitbreken van de coronacrisis.

De Deense rederij verhoogde vorige maand zijn winstverwachting (ebitda) voor het hele jaar al van rond de 425 miljoen tot rond de 620 miljoen euro. Voorheen ging de groep uit van omzetgroei dit jaar van van 35%, nu van 40%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement