De Zweden hebben het ontwerp voor de schepen al klaarliggen. Furetank heeft in samenwerking met het Zweedse ontwerpbureau FKAB Marine Design een dual-fuel, ijsversterkte producttanker van 17.999 dwt ontworpen. De FureBear-schepen worden straks collega’s van al bestaande schepen van de ‘Vinga’-serie van Furetank (afbeelding) die ook ‘dual fuel’-geschikt zijn en kunnen varen op lng/lbg (liquefied bio gas) of gasolie.

In de ‘joint-venture met duurzaamheidsfocus’ die ervoor moet zorgen dat het kwartet vaartuigen in de vaart komt, hebben Furetank en Algoma beide een 50% belang. De twee bedrijven zeggen in een persverklaring ‘dezelfde doelen en waarden’ te delen. De thuisbasis van de vier vaartuigen wordt Göteborg. De oplevering wordt verwacht tussen 2023 en 2025.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement