Het incident gebeurde volgens de informatie van WK Webster al op 8 augustus toen het schip na een aanloop in Singapore westwaarts voer ter hoogte van Colombo (Sri Lanka). De driehonderd containers zouden beschadigd zijn geraakt door ofwel het vuur, de hitte en de rook, ofwel waterschade hebben opgelopen bij de blusoperatie. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Enkele dagen na de brand zou de ‘ZIM Charleston’ hebben aangelegd aan een containerterminal in Colombo om containers te lossen die zich nabij de brandhaard hadden bevonden. Onderzoek moet volgens WK Webster duidelijk maken of het veilig is om ook de containers uit het door de brand getroffen gedeelte van het schip van boord te halen.

De Israëlische rederij ZIM heeft de berichten over de brand op haar schip nog niet bevestigd.

Een ander containerschip dat in juli op de Indische Oceaan in de problemen kwam en dat vervolgens als ‘mystery incident’ in het nieuws kwam, de ‘APL Vanda’, vaart inmiddels weer gewoon. De rederij van dat vaartuig, CMA CGM, bevestigde uiteindelijk aan de pers dat het schip inderdaad ongeveer 55 containers was verloren in de oceaan. De ‘APL Vanda’ was begin deze week in Rotterdam en bezocht daarna Antwerpen, waar het donderdag weer vertrok.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement