Royal Dirkzwager was onderdeel van het IT-bedrijf Ahrma Group uit Deventer, dat eind augustus om onduidelijke redenen failliet werd verklaard.

Blijkens een bericht in het FD had de maritieme dienstverlener uit een schuld van 800.000 euro opgebouwd bij zo’n veertig schuldeisers, waaronder de Belastingdienst. De 27 werknemers blijven voorlopig gewoon aan het werk.

Klandizie

Dirkzwager meldt op de eigen website zo’n 800 klanten jaarlijks te voorzien van informatie over 200.000 scheepsbewegingen. Tot de klandizie behoren scheepvaartbedrijven, terminal-operators, scheepsagenten, maar ook bedrijven in de offshore-sector en windparken. Aan die maritieme informatie is door de realtime-info op het internet steeds minder vraag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement