De maritieme dienstverlener uit Maassluis heeft de afgelopen jaren grote veranderingen doorgemaakt. Historisch bestond de dienstverlening primair uit signalering en registratie van aanlopende zeeschepen. Inmiddels is de portfolio uitgebreid met een keur aan producten daaraan gelieerd. Vanuit de 24/7 control room wordt onder meer kritische infrastructuur op de Noordzee gemonitord zoals offshore-installaties, windmolenparken, kabels en buizen.

Daarnaast is een belangrijke functie het nauwkeurig controleren en updaten van maritieme data via het Ship2Report platform. Dit is SAAS-software voor maritieme scheepsbewegingen en monitoring. De scheepsdatabase bevat over 200.000 schepen en historische AIS-data van meer dan 5 jaar.

‘De aankoop van Royal Dirkzwager en Ship2Report is een strategische keuze voor ProMedia. De actualiteit laat zien dat beveiliging van kritische offshore infrastructuur niet vanzelfsprekend is. Dit is een enorme groeimarkt en de komende jaren gaan we Remote Offshore Asset Monitoring verder uitbouwen’, aldus ProMedia-CEO Joan Blaas.

Tot de klanten van Royal Dirkzwager behoren scheepvaartbedrijven, terminal-operators, scheepsagenten, maar ook bedrijven in de offshore-sector en windparken.

Nieuwsblad Transport

ProMedia Group is een snelgroeiend mediabedrijf gespecialiseerd in havens, transport en logistiek. Bekende merken in de portfolio zijn onder meer Nieuwsblad Transport, Schuttevaer en Flows.

Blaas vervolgt: ‘We hebben via Mainport Mail en Port Departures al maritieme SAAS-diensten, maar dat is niet te vergelijken met het niveau van Royal Dirkzwager. De 24/7 control room zorgt voor een ongekende datakwaliteit en dat is uniek. De kansen willen we graag pakken. We gaan investeren in mensen en middelen. Naast 17 medewerkers die overgaan heeft Royal Dirkzwager een zestal vacatures om het team te versterken. We zijn onder meer op zoek naar Maritieme Coördinatoren, Offshore specialisten en Sales & Marketing mensen.’