Dat meldt het Britse WK Webster, dat zich bezighoudt met advisering en claimafhandeling van de internationale scheepvaart. De bemanning was al geëvacueerd door de kustwacht van Saoedi-Arabië en een bergingsteam heeft tevergeefs getracht de brand onder controle te krijgen. De oorzaak van de brand is onduidelijk.

De brand brak op 5 oktober uit toen het veertien jaar oude schip onderweg was van Jeddah naar Aden in Jemen. De ‘TSS Pearl’ is in China gebouwd en voer onder Panamese vlag. Het schip werd geëxploiteerd door Tehama Shipping en is eigendom van Rafidain Shipping, die beide in de Verenigde Arabische Emiraten zijn gevestigd.

Webster meldt dat er containers in zee drijven en dat er onderzoek naar de oorzaak van de scheepsramp wordt ingesteld. Volgens het adviesbureau is de ‘TSS Pearl’ zo’n 300 kilometer ten zuidoosten van Port Sudan gezonken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement