De Israëlische rederij merkte in het derde kwartaal dat de klad er begint in te komen in de containerlijnvaart. De ebitda kwam uit op 1,93 miljard dollar, wat een daling van 7% betekende in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst (ebit) ging met 17% achteruit en bedroeg 1,54 miljard dollar.

Eli Glickman, ZIM-president en -ceo, spreekt zelf van ‘sterke ebitda- en ebit-marges’, de ‘onbestendige marktomstandigheden’ in ogenschouw genomen. De president ziet wel dat de gouden tijden voor de rederijen voorbij zijn. ‘Onder invloed van macro-economische en geopolitieke onzekerheden zijn de vooruitzichten voor de containervaart voor de korte termijn veranderd en is de normalisering van de vrachttarieven begonnen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement