Zergratran, het Amerikaanse bedrijf dat zegt meerdere projecten te willen beginnen om ‘het wereldwijde transportinfrastructuursysteem te verbeteren en de belangrijke maritieme knelpunten op te lossen’, zou met de Colombiaanse tunnel ‘volautomatische havens’ aan de noordelijke een zuidelijke kust van het land met elkaar willen verbinden.

Zeecontainers zouden via de tunnel in een half uur tijd aan de overkant moeten zijn dankzij Maglev-technologie, de technologie die elders al wordt gebruikt in snelle magneetzweeftreinen.

Volgens Zergratran zou in Colombia, buurland van Panama, zo een ‘groene scheepvaartcorridor’ kunnen ontstaan die ‘de sector helpt op een geloofwaardig pad richting nul emissies te bewerkstelligen’. Het land Colombia zelf zou volgens de Amerikaanse ondernemers zo uit kunnen groeien tot een groen distributiecentrum voor goederen van en naar heel Zuid-Amerika. Om de plannen werkelijkheid te maken, is het bedrijf uit Florida op zoek naar investeerders die 75 miljoen dollar in het project willen steken.

Lees ook: Is Colombiaanse containertunnel serieus alternatief voor het Panamakanaal?

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement