De vier Brusselse politici hebben volgens Lloyd’s List met hun klimaatbeleid momenteel meer invloed op de scheepvaartsector dan de managers van de grote rederijen. Van die managers staat voorzitter Wan Min van de Chinese rederij Cosco op de tweede plaats van de ranglijst, samen met Jianmin Miao, voorzitter van de China Merchants Group, een Chinees staatsbedrijf dat onder meer havens exploiteert.

Søren Skou en Robert Maersk Uggla vervolledigen namens het Deense transportconcern AP Møller Maersk de top 3 van invloedrijkste scheepvaartmensen en verwijzen daarmee de familie Aponte van concurrent MSC naar de vierde plaats.

Op nummer 5 van de rangschikking staat opnieuw een Nederlander: Jan Dieleman, president Ocean Transportation van agro-industrieel bedrijf Cargill. Dieleman troeft de familie Saadé van CMA CGM af, die op de 6e plaats staat. De Nederlandse topman van de Duitse containerrederij Hapag-Lloyd, Rolf Habben Jansen, heeft van Lloyd’s List plek 16 op de lijst toebedeeld gekregen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement