Het integreren van de verschillende merken onder de Maersk-paraplu moet geleidelijk gaan gebeuren. Volgens een verklaring van het Deense bedrijf gaat het nadrukkelijk niet om het schrappen van banen of om kostenbesparing.

Naast Hamburg Süd en Sealand verdwijnen ook de namen Senator, Twill, Aliança en KGH. De merken APM Terminals en Maersk Container Industry (MCI), Svitzer, Maersk Supply Service (MSS), Maersk Training en Maersk Line Limited (MLL) zijn volgens een ander bedrijfsmodel georganiseerd en blijven onder de bestaande naam opereren.

Maerk wil zichzelf met de integratie positioneren als ‘geïntegreerde logistieke dienstverlener’ met een ‘overkoepelende bedrijfsorganisatie’. Het concern verwacht klanten hierdoor ‘effectiever’ te bedienen. ‘Momenteel weerspiegelt de merkenstructuur niet de manier waarop onze klanten hun toeleveringsketens hebben gestructureerd,’ aldus Karsten Kildahl, cco bij A.P. Møller-Maersk in een brief aan klanten. Maersk verzekert in dezelfde brief dat de vertrouwde services van de submerken niet zullen verdwijnen.

Deze aankondiging komt een paar dagen nadat Maersk en MSC aankondigden vanaf 2025 te stoppen met de 2M-alliantie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement