‘Historische daling contracttarieven lijnvaart, en ergste voor containerreders komt nog’

Xeneta

Nog nooit daalden de contracttarieven in de containerlijnvaart in korte tijd zo hard als afgelopen januari, meldt het Noorse dataplatform Xeneta op basis van zijn eigen, op cijfers van meerdere grote verladers gebaseerde, Xeneta Shipping Index. De tarieven daalden volgens de index in vergelijking met december met maar liefst 13,3%. De contractprijzen voor Aziatische export gingen het hardst onderuit, met 18,1%. ‘Record-breaking’, aldus het dataplatform. ‘En het ergste moet voor de reders nog komen.’

Foto: Aerovista Luchtfotografie, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

‘Historische daling contracttarieven lijnvaart, en ergste voor containerreders komt nog’ | NT

‘Historische daling contracttarieven lijnvaart, en ergste voor containerreders komt nog’

Xeneta

Nog nooit daalden de contracttarieven in de containerlijnvaart in korte tijd zo hard als afgelopen januari, meldt het Noorse dataplatform Xeneta op basis van zijn eigen, op cijfers van meerdere grote verladers gebaseerde, Xeneta Shipping Index. De tarieven daalden volgens de index in vergelijking met december met maar liefst 13,3%. De contractprijzen voor Aziatische export gingen het hardst onderuit, met 18,1%. ‘Record-breaking’, aldus het dataplatform. ‘En het ergste moet voor de reders nog komen.’

Foto: Aerovista Luchtfotografie, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu