ForestWave krijgt met de overname de beschikking over de acht vrachtschepen van Symphony van het type ‘Ecobox’, vaartuigen die in staat zijn om extra lange voorwerpen te vervoeren, zoals de wieken van windturbines. Met de overname komt de vloot van de Groningse rederij op 21 schepen. Daar komen de komende tijd nog drie nieuw bestelde Ecobox-schepen bij: een wordt naar verwachting opgeleverd in juni, de overige twee komen in 2024 of 2025.

ForestWave werd opgericht in 2003 en begon naar eigen zeggen hard te groeien vanaf 2011. Samen met haar Duitse partner Schulte & Bruns komt het aantal schepen dat de rederij commercieel exploiteert zelfs op 38. Ook voor meerdere Symphony-schepen deed het bedrijf al sinds 2016 het commerciële management, een relatie die nu dus is uitgemond in een volledige overname.

Het kantoorpersoneel van Symphony komt nu eveneens in dienst bij ForestWave, maar blijft gewoon in Breda werkzaam. ForestWave beschikt verder over vestigingen in Hamburg, Newcastle en Vigo. Door de jonge vloot van Symphony over te nemen, zegt ForestWave haar eigen positie als ‘duurzame rederij’ te versterken, ‘op weg naar een CO2-neutraal 2050’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement