MSC passeert Maersk nu ook met reefers

496.200 reeferplugs

MSC, dat vorig jaar al de grootste containerrederij ter wereld werd qua containercapaciteit, is concurrent en 2M-partner Maersk nu ook gepasseerd als het gaat om reefercontainers. Het Franse scheepsdatabureau Alphaliner meldt de mijlpaal na een nieuwe berekening van het aantal reeferplugs aan boord van de schepen.

MSC Gulsun, teu, containerschip
Foto: MSC

Alphaliner telde aan boord van 746 MSC-schepen (per 8 april) in totaal 496.200 reeferplugs, en daarmee trekt de Zwitsers-Italiaanse rederij volgens de Franse statistici een lange neus naar Maersk, dat bij een vorige telling nog de boventoon voerde maar nu rondvaart met iets minder aansluitingen voor koelcontainers dan de almaar groeiende Zwitsers. Wel zijn de Maersk-schepen relatief gezien nog wat ruimer geoutilleerd met reeferplugs: bij de Denen zijn de plugs goed voor 23,1% van de totale capaciteit, bij MSC voor 20,3%.

Baas boven baas wat dat percentage betreft is de Israëlische rederij ZIM, waar 23,7% van de containercapaciteit reefervriendelijk is, maar de vloot van ZIM is wel een stuk kleiner dan die van de marktleiders. CMA CGM volgt de twee marktleiders met grofweg 375.000 reeferplugs (21,8%), daarna komt Cosco met pakweg 230.000 stuks (16,3%). Hapag-Lloyd, Evergreen en ONE doen het, in afnemende orde van grootte, met tussen de 200.000 en 100.000 plugs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

MSC passeert Maersk nu ook met reefers | NT

MSC passeert Maersk nu ook met reefers

496.200 reeferplugs

MSC, dat vorig jaar al de grootste containerrederij ter wereld werd qua containercapaciteit, is concurrent en 2M-partner Maersk nu ook gepasseerd als het gaat om reefercontainers. Het Franse scheepsdatabureau Alphaliner meldt de mijlpaal na een nieuwe berekening van het aantal reeferplugs aan boord van de schepen.

MSC Gulsun, teu, containerschip
Foto: MSC

Alphaliner telde aan boord van 746 MSC-schepen (per 8 april) in totaal 496.200 reeferplugs, en daarmee trekt de Zwitsers-Italiaanse rederij volgens de Franse statistici een lange neus naar Maersk, dat bij een vorige telling nog de boventoon voerde maar nu rondvaart met iets minder aansluitingen voor koelcontainers dan de almaar groeiende Zwitsers. Wel zijn de Maersk-schepen relatief gezien nog wat ruimer geoutilleerd met reeferplugs: bij de Denen zijn de plugs goed voor 23,1% van de totale capaciteit, bij MSC voor 20,3%.

Baas boven baas wat dat percentage betreft is de Israëlische rederij ZIM, waar 23,7% van de containercapaciteit reefervriendelijk is, maar de vloot van ZIM is wel een stuk kleiner dan die van de marktleiders. CMA CGM volgt de twee marktleiders met grofweg 375.000 reeferplugs (21,8%), daarna komt Cosco met pakweg 230.000 stuks (16,3%). Hapag-Lloyd, Evergreen en ONE doen het, in afnemende orde van grootte, met tussen de 200.000 en 100.000 plugs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement