Antwerpen ontvangt grootste containerschip ooit

24.116 teu

In de loop van deze week meert de MSC Tessa aan op de MPET-terminal in de haven van Antwerpen. Het schip doet ook Rotterdam aan. Maar voor Antwerpen is het wel een nieuw record: nooit eerder ontving de haven een containerschip van die omvang.

Foto: Facebook Team MSC

De Tessa vaart onder Liberiaanse vlag. Ze werd pas dit jaar in gebruik genomen en kan 24.116 standaard twintigvoetcontainers (teu) aan boord nemen. De Tessa heeft een lengte van 400 meter en is 62 meter breed.

Het nieuwe record zal vermoedelijk niet lang standhouden. In mei vaart immers de MSC Loreto naar Antwerpen. Die kan 24.346 teu dragen. Dat maakt hem, samen met zusterschip MSC Irina, het op dit moment grootste containerschip ter wereld.

Antwerpen ontvangt grootste containerschip ooit | NT

Antwerpen ontvangt grootste containerschip ooit

24.116 teu

In de loop van deze week meert de MSC Tessa aan op de MPET-terminal in de haven van Antwerpen. Het schip doet ook Rotterdam aan. Maar voor Antwerpen is het wel een nieuw record: nooit eerder ontving de haven een containerschip van die omvang.

Foto: Facebook Team MSC

De Tessa vaart onder Liberiaanse vlag. Ze werd pas dit jaar in gebruik genomen en kan 24.116 standaard twintigvoetcontainers (teu) aan boord nemen. De Tessa heeft een lengte van 400 meter en is 62 meter breed.

Het nieuwe record zal vermoedelijk niet lang standhouden. In mei vaart immers de MSC Loreto naar Antwerpen. Die kan 24.346 teu dragen. Dat maakt hem, samen met zusterschip MSC Irina, het op dit moment grootste containerschip ter wereld.