Restricties voor scheepvaart Panamakanaal vanwege droogte

maximum diepgang omlaag

De autoriteiten van het Panamakanaal hebben restricties ingesteld voor het scheepvaartverkeer vanwege een lage stand van het Gatun-meer. De maximaal toegestane diepgang van de schepen in de neopanamax-sluizen, de nieuwste en grootste sluizen van het kanaalcomplex, wordt de komende weken afgebouwd. De rederijen zullen daar bij de belading van hun vaartuigen rekening mee moeten houden.

Foto: Shutterstock

De hoeveelheid water die door de naburige rivieren wordt geleverd aan het Panamakanaal, lag begin april 80% onder normaal. Afgelopen week werd de maximaal toegestane diepgang van de neopanamax-sluizen daarom al teruggeschroefd van 15,24 meter naar 14,48 meter. Komende donderdag gaat het maximum verder terug naar 14,33 meter en de weken erna wordt het geleidelijk verder afgebouwd. De voorlopig laatste trede is op 17 mei, als de maximum diepgang wordt verlaagd tot 13,72 meter.

De Panamakanaal-directie wijst de scheepvaartsector erop, dat de schepen aan de diepgangs-eis moeten voldoen op het moment dat ze het kanaal invaren. Aangezien de scheepvaart bij het kanaal ook te maken heeft met wachttijden die kunnen variëren afhankelijk van allerlei factoren – scheepstype, soort boeking, congestie – moeten rederijen volgens de directie dus goed opletten met schepen die een diepgang hebben die dichtbij de genoemde limieten zit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Restricties voor scheepvaart Panamakanaal vanwege droogte | NT

Restricties voor scheepvaart Panamakanaal vanwege droogte

maximum diepgang omlaag

De autoriteiten van het Panamakanaal hebben restricties ingesteld voor het scheepvaartverkeer vanwege een lage stand van het Gatun-meer. De maximaal toegestane diepgang van de schepen in de neopanamax-sluizen, de nieuwste en grootste sluizen van het kanaalcomplex, wordt de komende weken afgebouwd. De rederijen zullen daar bij de belading van hun vaartuigen rekening mee moeten houden.

Foto: Shutterstock

De hoeveelheid water die door de naburige rivieren wordt geleverd aan het Panamakanaal, lag begin april 80% onder normaal. Afgelopen week werd de maximaal toegestane diepgang van de neopanamax-sluizen daarom al teruggeschroefd van 15,24 meter naar 14,48 meter. Komende donderdag gaat het maximum verder terug naar 14,33 meter en de weken erna wordt het geleidelijk verder afgebouwd. De voorlopig laatste trede is op 17 mei, als de maximum diepgang wordt verlaagd tot 13,72 meter.

De Panamakanaal-directie wijst de scheepvaartsector erop, dat de schepen aan de diepgangs-eis moeten voldoen op het moment dat ze het kanaal invaren. Aangezien de scheepvaart bij het kanaal ook te maken heeft met wachttijden die kunnen variëren afhankelijk van allerlei factoren – scheepstype, soort boeking, congestie – moeten rederijen volgens de directie dus goed opletten met schepen die een diepgang hebben die dichtbij de genoemde limieten zit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement