Evergreen wil 24 methanolschepen laten bouwen

dual-fuel

De Taiwanese containerrederij Evergreen wil 24 schepen van 16.000 teu laten bouwen die op methanol kunnen varen (dual-fuel).

Foto: Evergreen

Dat heeft scheepsmakelaar Maersk Broker onthuld in zijn weekrapportage. Evergreen heeft voor de opdracht een tender uitgeschreven waarop belangstellende scheepswerven de komende weken kunnen inschrijven. Maersk Broker gaat er van uit dat de containerschepen circa 180 miljoen dollar per stuk zullen kosten, waarmee de waarde van de gehele order zou uitkomen op 4,3 miljard dollar. Als de deal rond is, wil Evergreen volgens de scheepsmakelaar ook nog een flinke bestelling plaatsen voor een serie containerschepen van 3.000 teu.

Ondanks het feit dat de volumes in de containerlijnvaart de afgelopen maanden zijn ingezakt en de containertarieven een duikvlucht namen vergeleken met de hoogtijdagen van het coronatijdperk, zijn grote containerrederijen het geld dat ze tijdens die periode hebben verdiend nog volop aan het investeren in nieuwe vaartuigen. Volgens Maersk Broker zitten de agenda’s van de scheepswerven onderhand zo vol, dat de Evergreen-opdracht waarschijnlijk over verschillende werven verdeeld zal moeten worden. Drie Zuid-Koreaanse werven zouden de voornaamste kandidaten zijn.

Meerdere containerrederijen besloten de afgelopen tijd om schepen te laten bouwen die op methanol kunnen varen. Cosco laat er twaalf bouwen van de grootst beschikbare maat, 24.000 teu, terwijl Maersk achttien exemplaren van 16.000 à 17.000 teu bestelde. Het eerste methanolschip van Maersk, een feedervaartuig met een capaciteit van 2.100 teu dat vanaf de zomer wordt ingezet tussen Noord-Europa en de Baltische Zee, is afgelopen maand op een Zuid-Koreaanse scheepswerf te water gelaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Evergreen wil 24 methanolschepen laten bouwen | NT

Evergreen wil 24 methanolschepen laten bouwen

dual-fuel

De Taiwanese containerrederij Evergreen wil 24 schepen van 16.000 teu laten bouwen die op methanol kunnen varen (dual-fuel).

Foto: Evergreen

Dat heeft scheepsmakelaar Maersk Broker onthuld in zijn weekrapportage. Evergreen heeft voor de opdracht een tender uitgeschreven waarop belangstellende scheepswerven de komende weken kunnen inschrijven. Maersk Broker gaat er van uit dat de containerschepen circa 180 miljoen dollar per stuk zullen kosten, waarmee de waarde van de gehele order zou uitkomen op 4,3 miljard dollar. Als de deal rond is, wil Evergreen volgens de scheepsmakelaar ook nog een flinke bestelling plaatsen voor een serie containerschepen van 3.000 teu.

Ondanks het feit dat de volumes in de containerlijnvaart de afgelopen maanden zijn ingezakt en de containertarieven een duikvlucht namen vergeleken met de hoogtijdagen van het coronatijdperk, zijn grote containerrederijen het geld dat ze tijdens die periode hebben verdiend nog volop aan het investeren in nieuwe vaartuigen. Volgens Maersk Broker zitten de agenda’s van de scheepswerven onderhand zo vol, dat de Evergreen-opdracht waarschijnlijk over verschillende werven verdeeld zal moeten worden. Drie Zuid-Koreaanse werven zouden de voornaamste kandidaten zijn.

Meerdere containerrederijen besloten de afgelopen tijd om schepen te laten bouwen die op methanol kunnen varen. Cosco laat er twaalf bouwen van de grootst beschikbare maat, 24.000 teu, terwijl Maersk achttien exemplaren van 16.000 à 17.000 teu bestelde. Het eerste methanolschip van Maersk, een feedervaartuig met een capaciteit van 2.100 teu dat vanaf de zomer wordt ingezet tussen Noord-Europa en de Baltische Zee, is afgelopen maand op een Zuid-Koreaanse scheepswerf te water gelaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement