Duitse scheepsmagnaat Bertram Rickmers verongelukt

val van trap

Bertram Rickmers (71), door onder meer het Duitse dagblad Bild omschreven als een ‘legende’ uit de Duitse scheepvaartwereld, is door een ongeluk in zijn villawoning om het leven gekomen.

Foto: ANP

Rickmers overleed volgens Duitse media door een val van de trap tijdens het verjaardagsfeest van zijn 60-jarige echtgenote. Gealarmeerde medici konden niets meer voor de zakenman doen. Rickmers’ moeder was in 2003 ook al overleden nadat ze van de trap was gevallen.

De familie Rickmers is in de Duitse scheepvaartwereld al een begrip sinds voorvader Rickmer Clasen Rickmers, geboren op het Duitse Noordzee-eiland Helgoland, zich in 1834 als scheepsbouwer vestigde in Bremerhaven. Daarna timmerde de Rickmers-familie aan de weg als reders en scheepsmanagers.

In 2017 volgde het faillissement voor Rickmers en diende de jonge rederij Zeaborn uit Bremen zich aan om verschillende bedrijfsonderdelen over te nemen en voort te zetten.

Bertram Rickmers zelf had vervolgens in de afgelopen jaren toch weer succes gevonden in de scheepvaartbusiness met de nieuwe naam The Asian Spirit Steamship Company, een scheepsmanagementbedrijf dat zich richt op het investeren in nieuwe, kleine tot mediumgrote, ‘duurzame’ containerschepen voor de feedermarkt. Het bedrijf heeft inmiddels elf schepen in zijn portefeuille.

Bij The Asian Spirit Steamship Company blijft een Rickmers aan het bewind staan: Rickmer Clasen Rickmers, naamgenoot van de negentiende-eeuwse pater familias en zoon van Bertram, leidde het bedrijf al samen met zijn vader.

Duitse scheepsmagnaat Bertram Rickmers verongelukt | NT

Duitse scheepsmagnaat Bertram Rickmers verongelukt

val van trap

Bertram Rickmers (71), door onder meer het Duitse dagblad Bild omschreven als een ‘legende’ uit de Duitse scheepvaartwereld, is door een ongeluk in zijn villawoning om het leven gekomen.

Foto: ANP

Rickmers overleed volgens Duitse media door een val van de trap tijdens het verjaardagsfeest van zijn 60-jarige echtgenote. Gealarmeerde medici konden niets meer voor de zakenman doen. Rickmers’ moeder was in 2003 ook al overleden nadat ze van de trap was gevallen.

De familie Rickmers is in de Duitse scheepvaartwereld al een begrip sinds voorvader Rickmer Clasen Rickmers, geboren op het Duitse Noordzee-eiland Helgoland, zich in 1834 als scheepsbouwer vestigde in Bremerhaven. Daarna timmerde de Rickmers-familie aan de weg als reders en scheepsmanagers.

In 2017 volgde het faillissement voor Rickmers en diende de jonge rederij Zeaborn uit Bremen zich aan om verschillende bedrijfsonderdelen over te nemen en voort te zetten.

Bertram Rickmers zelf had vervolgens in de afgelopen jaren toch weer succes gevonden in de scheepvaartbusiness met de nieuwe naam The Asian Spirit Steamship Company, een scheepsmanagementbedrijf dat zich richt op het investeren in nieuwe, kleine tot mediumgrote, ‘duurzame’ containerschepen voor de feedermarkt. Het bedrijf heeft inmiddels elf schepen in zijn portefeuille.

Bij The Asian Spirit Steamship Company blijft een Rickmers aan het bewind staan: Rickmer Clasen Rickmers, naamgenoot van de negentiende-eeuwse pater familias en zoon van Bertram, leidde het bedrijf al samen met zijn vader.