Kapiteinenschaarste dreigt scheepvaart duurder te maken

Inflatie bemanningskosten

De internationale scheepvaart heeft dit jaar te kampen met een historisch groot gebrek aan mensen die in officiersfuncties aan boord van schepen kunnen werken, en de verwachting is dat daarin de komende jaren geen verbetering komt. De sector moet zich daarom schrap zetten voor inflatie van de bemanningskosten, waarschuwt het Britse onderzoeksbureau Drewry in zijn nieuwe rapport Manning Annual Review and Forecast.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Kapiteinenschaarste dreigt scheepvaart duurder te maken | NT

Kapiteinenschaarste dreigt scheepvaart duurder te maken

Inflatie bemanningskosten

De internationale scheepvaart heeft dit jaar te kampen met een historisch groot gebrek aan mensen die in officiersfuncties aan boord van schepen kunnen werken, en de verwachting is dat daarin de komende jaren geen verbetering komt. De sector moet zich daarom schrap zetten voor inflatie van de bemanningskosten, waarschuwt het Britse onderzoeksbureau Drewry in zijn nieuwe rapport Manning Annual Review and Forecast.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu